شکی نیست که مهارت های ارتباطی قوی شانس موفقیت شما را در دنیای امروز افزایش می دهد. بنابراین، به عنوان یک موضوع مهم، باید به طور دقیق و مشخص بدانید که اصطلاح و معنای "مهارت های گفتاری" چیست. در ادامه این متن با ما همراه باشید تا بهترین معنای عبارت را بدانید.
بیان هنری چیست؟ توضیح کوتاه و ساده
فن بیان در واقع توانایی صحبت کردن (در هر موقعیت و در هر زمان) است. وقتی صحبت از هنر به میان می آید شما کی هستید؟ کاری که انجام می دهید، با چه کسی صحبت می کنید و مهارت های ارتباطی شما اهمیت دارد.
از زبان خود استفاده کنید، باید تکنیک خود را بهبود بخشید. اگر بتوانید با دوستان خود ارتباط خوبی برقرار کنید، روابط عمومی خوبی داشته باشید، آنچه را که می خواهید بگویید به شنوندگان خود منتقل کنید و دیگران را وادار به معاشرت و صحبت با شما کنید، باید "هنر بیان" خوبی داشته باشید.
از طرفی ما انسان ها مرتب با هم صحبت می کنیم. ارتباطی که از طریق کلام و گفتگو ایجاد و ادامه می یابد. تمام ارتباطات ما، چه حرفه ای و چه شخصی، بر اساس کلمات و عبارات است. بنابراین به راحتی می توان فهمید که فن بیان نقش مهمی در زندگی ما دارد تا جایی که بتوان آن را به عنوان یک تصویر یا یک فکر بیان کرد. مهارتی که همه ما به آن نیاز داریم. در این مقاله به طور مفصل به فرآیند صداگذاری و اهمیت آن می پردازیم. به طور خلاصه، فن بیان به این معناست که ما بدانیم چه زمانی و به چه شکلی باید بگوییم.
ویژگی های وجود بیان فنی کافی
در واقع ما باید در زمان مناسب، با لحن و روش صحیح، سخنان و سخنان خود را با دیگران در میان بگذاریم. البته این یک تعریف کلی است و لازم است هر یک از این ویژگی ها را کمی بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. به همین دلیل قصد داریم این سه ویژگی اضافی را معرفی کنیم:
1. انتخاب کلمات، مهم ترین نکته برای بیان قوی!
قبل از شروع گفتگو، باید کلمات خود را انتخاب کنیم. ابتدا باید دیدی کلی از آنچه می خواهیم بگوییم داشته باشیم و سپس شروع به بیان آن کنیم.
در واقع یکی از مهم ترین مشکلاتی که افراد در مکالمه با آن مواجه می شوند این است که کلمات خود را به خوبی انتخاب نمی کنند، بنابراین نمی توانند خود را به خوبی بیان کنند. در واقع هر کلمه معنای خاص خود را دارد و اغلب اتفاق می افتد که در یک موقعیت چندین گزینه وجود دارد، با این حال همیشه کلمات بهتر و دقیق تری وجود دارند که معنی و گفتار ما را بیان می کنند.
بنابراین اولین رکن در توسعه فن بیان، نگاه کافی به کلمات و انتخاب خردمندانه آنهاست.
2. زمان و مکان مصاحبه بستگی به خوب یا بد بودن صحبت شما دارد!
یکی دیگر از عوامل مرتبط با بیان، زمان و مکان گفتگو است. همه ما این جمله معروف را شنیده ایم که می گوید: «هر کلمه جای خودش و هر نکته جای خودش». در واقع ما باید مراقب باشیم که با توجه به هدف و موضوع ذهن خود در زمان و مکان مناسب صحبت کنیم. برای مثال، خیلی منطقی نیست که ما در یک مهمانی پیش رئیس خود برویم و درخواست افزایش حقوق کنیم. بلکه بهتر است در ساعات اداری و در محل مناسب از ما درخواست دهید.
3. اهمیت لحن در بیان کمتر از کلمه و زمان و مکان نیست!
سومین جنبه از مهارت های گفتاری، استفاده از لحن و گفتار مناسب است. در واقع باید لحن و لحن مناسب شرایط را اتخاذ کنیم.
به عنوان مثال، یک درخواست می تواند مؤدبانه باشد اگر کلمات مودبانه و لحن مودبانه باشد.
طبیعی است که چنین مکالمه ای گفتگوی خوبی نباشد، زیرا به همان اندازه که ما چه می گوییم مهم است، نحوه گفتن آن نیز مهم و شاید مهمتر است. بنابراین سومین ویژگی تکنیک روایت، لحن و نحوه روایت است.
فواید ارتباط خوب چیست؟
تکنیک بیان آنقدر گسترده است که در زیر تنها به چند مورد از کاربردهای آن اشاره می کنیم.
از فن بیان در سخنرانی عمومی استفاده می شود
لازم به گفتن و اجرا.
مشاوران و روانشناسان باید این حساب را داشته باشند!
وکلا برای دفاع از پرونده خود (و البته قضات) به مهارت های ارائه قوی نیاز دارند.
همه باید در هنگام مصاحبه یا ارائه در برنامه های مختلف از تکنیک بیان خوبی برخوردار باشند.
این می تواند شانس موفقیت ما را در یک مصاحبه شغلی افزایش دهد!
این می تواند یک ابزار عالی در دستان ما در حین انجام کارهای روزانه و گپ زدن با دوستان باشد!
مهارت صحبت کردن برای به دست آوردن حقوق خود و جلوگیری از ظلم مهم است!
تکنیک بیان برای بیان درست احساسات شما در زندگی عمومی استفاده می شود.
هنر بیان چیست؟
گاهی اوقات افراد در درک تکنیک بیان اشتباه می کنند. بنابراین باید گفت که فن بیان چیست:
❌ فن بیان کلامی نیست
بسیاری از اوقات مردم فصاحت را با فصاحت اشتباه می گیرند. در این مورد باید گفت که فن بیان غیرکلامی است و در این میان، بلاغت اغلب می تواند به گفتار ما آسیب برساند. ما واقعاً باید مراقب باشیم که در طول مکالمه حد و مرز خود را حفظ کنیم و فکر نکنیم هرکسی که زیاد حرف می زند حرف های زیادی برای گفتن دارد!
❌ هنر بیانی زبان فربه نیست
مردم اغلب فکر می کنند که هنر سخنرانی در جمع شامل بزرگ گفتن، دروغ گفتن و فریب دادن دیگران است. اما در این مهارت آیتم ساز رادیو هدف اصلی از استفاده از بیان برقراری ارتباط سالم و موثر است نه استفاده از کلمات و جملات برای فریب و فریب دیگران. بنابراین باید بدانیم که فن بیان، زبان قطوری نیست.
❌ بیانیه فعلی پاسخگو نیست
بیان دیگر جوابگو نیست. پاسخ دادن به همدیگر به سبک پینگ پنگ نه تنها بیانگر است، بلکه مکالمه را مختل می کند. در واقع پاسخ جوینده بلافاصله به دنبال پاسخ برای طرف مقابل است و این امر مکالمه او را دشوار می کند.
داشتن صدای خوب هنر خوبی نیست
داشتن صدای خوب با خوب صحبت کردن یکسان نیست. البته صدای خوب هدیه جذاب و زیبایی است، اما صدای خوب فقط در قسمت کوچکی از بیان ما موثر است و کلام و صدای ما و زمان و مکانی که برای گفتگو انتخاب می کنیم بسیار بیشتر است. . عالی
آیا ما واقعاً بیان خوبی داریم یا فقط چیزهایی را تصور می کنیم؟
خنده دار است که چند نفر فکر می کنند در بیان خوب هستند و نیازی به آموزش ندارند! در عین حال باید بپذیریم که ما ملاک بیان خود نیستیم و در واقع دیگران تعیین می کنند که آیا بیان ما خوب است (یا حداقل قابل قبول).
متأسفانه، توهم نفس از توانایی های ما بسیار قوی است. می خواهم توجه شما را به یک مطالعه جالب در این زمینه جلب کنم. مطالعات متعددی انجام شده است که نشان می دهد یک قشر کلیشه ای از جامعه تصویری از افرادی دارند که در موقعیت فعلی خود برتر هستند. در واقع همه ما دیده ایم که بیشتر مردم خود را برتر و خاص می دانند.
در ادامه شما را با مطالعه ای به نام "دانینگ کروگر" آشنا می کنم که در سال 2000 برنده اسکار شد.
در این تحقیق به آزمودنی ها تکالیف مشخصی ارائه می شود که به سوالات منطقی، ریاضی، تحلیلی، گرامری یا سوالاتی مانند: این شوخی چقدر خنده دار است و از آنها خواسته می شود عملکرد خود را در آزمون با دیگران مقایسه کنند. .همان گروه را اعلام کنید
نتایج به 4 دهک تقسیم شد و نشان داد که همه جزو 50 درصد برتر هستند!
نتیجه جالبتر این است که افرادی که قدرت کافی برای حل مشکلات ندارند و پاسخهای نادرست بیشتری دارند در تخمین موقعیت خود به همان اندازه اشتباه میکنند. و هم قدرت و هم دقت تخمین های آزمودنی بهبود یافته است.
برای رانندگی، مطالعه مشابهی توسط سونسون انجام شد که 161 دانش آموز سوئدی و آمریکایی را برای ارزیابی مهارت های رانندگی آنها در چندین زمینه انتخاب کرد و نتایج به شرح زیر بود:
93 درصد آمریکایی ها و 69 درصد سوئدی ها خود را جزو 50 درصد برتر مهارت های رانندگی قرار دادند و 88 درصد آمریکایی ها و 77 درصد سوئدی ها در مورد ایمنی رانندگی همین را گفتند!
متأسفانه این مشکل در مهارت های ارتباطی بسیار برجسته است و افرادی که واقعاً در این زمینه ضعیف هستند ادعا می کنند که ما در مهارت های ارتباطی خود بسیار قوی هستیم و در ارتباط شماره یک هستیم! اما وقتی آنها در نقطه کوری هستند و تصویر درستی ندارند و نه تنها مهارت های ارتباطی آنها کمکی به آنها نمی کند، بلکه برای زندگی آنها مضر است، چه کنیم؟
چرا باید به تقویت گفتار خود فکر کنیم؟
همانطور که در ابتدا گفتیم، رابطه ما مبتنی بر گفتگو و گفتگو است. بنابراین مهارت در نحوه صحبت و گفتگو بسیار مهم است. بسیاری از اوقات فن بیان در زندگی شخصی و در ارتباط با فرزندان، همسر و خانواده به ما کمک می کند، زیرا برقراری ارتباط با هر یک از این افراد مستلزم انتخاب کلمات، زمان، مکان و لحن مناسب است.
از سوی دیگر، ما اغلب در دوره فن بیان زهرا شیراحمدی در روابط حرفه ای خود به مهارت های بیانی نیاز داریم. به عنوان مثال، تکنیک بیان برای معلمان یا مربیان مهارت بسیار مفید است و هر معلمی برای آموزش خوب به تکنیک بیانی نیاز دارد. البته این مورد محدود به معلمان و مدرسان نیست و بسیاری از مشاغل از جمله فروشندگی را در بر می گیرد.
به خطای کل نگاهی بیندازید. "من به طور طبیعی پرحرف هستم!"
یکی از اشتباهاتی که مردم در مورد تکنیک بیان مرتکب می شوند این است که فکر می کنند مهارت های ذاتی آنها آنها را در تمام زمینه های آموزش فن بیان بی نیاز می کند. اما همانطور که گفتیم، فن بیان تاثیر بسیار مهمی بر روابط تجاری و کار ما به عنوان یک معلم یا فروشنده یا کارمند دارد. بنابراین مهم است که بدانیم به دلیل توانایی های ذاتی خود نیازی به آموزش نداریم و گاهی برای موفقیت در حرفه خود به مهارت های بیانی که توسط متخصصان این حوزه آموزش دیده اند نیاز داریم.